donderdag 15 juni 2017

Maak bezwaar tegen EU-financiering voor militaire onderzoek

Op 7 juni heeft de Europese Commissie een “Defensie Industrie Ontwikkeling Programma" voorgesteld, dat 500 miljoen euro uit de EU-begroting hapt in 2019-2020, om de ontwikkeling van nieuwe wapens en militaire technologie te financieren. Het geld gaat rechtstreeks naar de wapenindustrie. Dit komt bovenop de 90 miljoen euro die al in 2017-2019 voor militaire onderzoek is gereserveerd. 

De regeringen van EU lidstaten en het en Europees parlement moeten voor het einde van het jaar over deze nieuwe financiering beslissen.

Geef uw mening over dit voorstel voor 7 augustus
Het Europees Netwerk tegen Wapenhandel probeert via alle mogelijke kanalen bezwaar te maken tegen deze plannen. De Europese Commissie geeft de mogelijkheid om online feedback te geven. Omdat alle kleine beetjes helpen vragen wij uw steun.
Elke reactie is belangrijk!

HOE:
U kunt bij de Europese Commissie online feedback geven op het plan, in maximaal 4000 lettertekens. Het Europees Netwerk tegen Wapenhandel heeft een standaard feedback tekst ontwikkeld dat u kunt gebruiken of naar believen aanpassen, of u schrijft een eigen tekst. U vindt de standaard feedback tekst hier.

Dan moet u naar de speciale webpagina van de Europese Commissie voor de feedback van burgers: http://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/com-2017-294_nl
U ziet de juridische teksten die dit Defence Industrial Program voorstellen, en als u naar beneden scrollt, ziet u de knop 'Geef uw feedback'.
Als u op de knop drukt, moet u zich registreren onder het "EU Login" -systeem. Dat is wel een beetje een gedoe, maar het is een standaard registratiesysteem en levert u geen spam op. Dan krijgt u toegang tot de feedbackpagina: u kunt uw feedback geven in elke EU-taal. U hoeft alleen uw feedback in het beschikbare tekstvak te plaatsen. U kunt uw bijdrage onder eigen naam of 'anoniem' plaatsen (alle reacties zijn openbaar).
Lees hier meer over het EU-voorstel in het (engelstalige) persbericht hier